Cykla i Båstad & på Bjärehalvön

Cykling på Bjärehalvön i norra Skåne innebär att du glider fram på närmast bilfria småvägar i ett hänförande landskap med allt från böljande rapsfält och bokskog till fantastiska vyer över hav och strand. Det gynnsamma klimatet och Hallandsåsens utmanande backar gör träningsförhållandena för cyklister klart jämförbara med vad du hittar på Mallorca eller i Alperna. På våra hotell njuter du av god mat och avkopplande SPA mellan träningspassen.

Redan tidigt på våren kommer cyklister till Bjärehalvön för att köra backträning i den kuperade terrängen på Hallandsås. Här finns branterna som utmanar starka ben och ger pulsen skjuts. För cykelutflykter i makligare tempo kan åsens sluttningar stundtals kännas tuffa, men turen betalar sig med storslagna naturupplevelser. Sydsidan är flackare och längs många små vägar kan man nå ner till de olika ständerna och hamnarna som kantar havet. Så satsa på cykeltur. Det kommer du inte att ångra.

Nybyggda Hotel Riviera Strand profilerar sig som sporthotell och har anpassats för att kunna ta emot både cyklisterna och deras utrustning. Läs mer

Det finns gott om boende alternativ och bäst hjälp får du på vår Turistbyrå www.bastad.com

Båstad & Bjärehalvön

Bjärehalvön bjuder in till magnifika naturupplevelser och ett smörgåsbord av aktiviteter. Välkommen att uppleva vår dramatiska kustlinje och kuperade terräng till havs, till fots eller på cykel. Dessutom på ett lite extra bekvämt sätt. Läs om alla upplevelser och aktiviteter på www.bastad.com

Kattegattleden

Sveriges första nationella cykelled – är en 39 mil lång cykelled med unikt havsnära läge, som går mellan Helsingborg i söder och Göteborg i norr, hela vägen genom Halland. Läs mer hur du kan cykla på Bjärehalvön.